Untitled

Kuka muistaa vielä avokadopastavillityksen, kun useampi vuosi sitten tuo herkullinen pastaresepti levisi räjähdysmäisessä ajassa kaikkien meidän ruokapöytiin? Tuntui, ettei ohjeelta voinut välttyä missään ja tuota avokadoherkkua tuli kokkailtua aivan todella usein. Vieläkin muistuu mieleen ensimmäinen kerta, kun ystäväni kanssa testattiin ohjetta ja tykästyin kyllä heti reseptiin. Näin jälkikäteen tuntuu hassulle, että tuolloin avokado oli itselleni vieraampi raaka-aine, sillä lapsuudenkodissani sitä ei syöty koskaan - nyt sekin on arkipäiväistynyt niin, ettei ole viikkoa ilman avokadoa ja poden huonoa omatuntoa siitä, miten pitäisi vähentää avokadon syömistä sen ilmastokuormituksen ja muiden ongelmien vuoksi. Näin ne ajat muuttuvat.


Untitled Untitled

Sitten takaisin itse reseptiin. Tein pitkästä aikaa avokadopastaa ruokakaapin aineksista. Olen aiemmin väsännyt pastan hieman yksinkertaisemmalla ohjeella ja soveltanut mitä milloinkin jääkaapista löytyvää ainesosaa. Varsinkin spagetin sijaan olen käyttänyt usein pennepastaa, sillä arkiruokana penne on mielestäni paljon helpompi syödä kuin haarukasta takaisin lautaselle luisuva spagetti (tiedän, lusikka olisi hyvä pelastus tähän). Myös limen korvaan usein sitruunalla ja lehtipersilja jää pois, ellen välttämättä halua noudattaa alkuperäistä ohjetta (joka löytyy muuten täältä). Tälläkin kertaa tein pastan omalla yksinkertaisemmalla ohjeellani ja kuvassa näkyvien raaka-aineiden lisäksi käytin myös valkosipulia, suolaa ja pippuria. Avokadopasta onkin ollut aina siitä hyvä ohje, että sen valmistaminen on nopeaa ja lopputulos raikas ja herkullinen.
  Untitled

Kuvissa näkyvä oliiviöljypullo on muuten yksi harvoista tuliaisistani Ateenasta ja se on päässyt oikein paraatipaikalle keittiöön. Tajusin, että Sveitsistäkin toin tuliaisena paikallista yrttisuolaa, joten pientä innostusta kokkailuun on kai havaittavissa. Ainakin avokadopastan ainekset inspiroivat minua palaamaan reseptin ääreen kerta toisensa jälkeen. 

Vieläkö avokadopasta iskee sinuun? Tai vinkkaa muita arkeen sopivia nopeita pastaohjeita!

Lähetä kommentti

© Teemusta. Design by FCD.